Salisilik Asit
Salisilik Asit
Salisilik Asit
Salisilik Asit
Salisilik Asit

Salisilik Asit

Fiyat : $7.31(KDV Dahil)
TL Fiyat : ₺276,57(KDV Dahil)

Salisilik Asit Nedir?

Genel Bilgi

CAS Numarası: 69-72-7

Molekül Formülü: C7H6O3

Molekül Ağırlığı: 138.12 g/mol

Yoğunluğu: 1.44 g/cm³

Beta-Hidroksi Asit sınıfında olan bu bileşik ilk olarak beyaz söğüt ağacının kabuklarından elde edilmiştir. Orto pozisyonunda hidroksit grubu bulunan Benzoik Asit sınıfında sentetik ve organik bir bileşiktir.

Ayrıca antienfektif ve antifungal ajan özelliğine sahiptir. Bitki metaboliti, alg metaboliti ve bir bitki hormonu gibi hareket edebilir.

Hangi Kimyasallardan Üretilir?

Salisilik Asit üretimi Fenol ve Sodyum Hidroksit reaksiyonu ile Karbondioksit’in sonradan eklenmesi ile elde edilir. Ve ayrıca Asitlendirme aşamasında Sülfürik Asit eklenir.

Bu beta-hidroksi Asit üretimi 2 aşamada gerçekleştirilir. 1. Reaksiyonda Karboksilasyon işlemi yapılır. 2. Reaksiyonda ise Süblimleşme işlemi gerçekleştirilir.

Salisilik Asit Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Kullanım alanları arasında insanlar tarafından en çok bilinen uygulama alanı kozmetik sektörüdür. Kozmetik sektöründe AHA-BEHA serumları ve cilt güzelleştirme kremlerinde kullanılır. Beta-Hidroksi asitlerden olan Salisilik Asit gözenekleri açmak ve ciltte bulunan sebumu eriterek çalışırlar.
  • Kozmetik ürünlerinde cilt ve tende bulunan kızarıklıkların giderilmesi için üretimden serum ve kremlerin imalatında kullanılır.
  • Deri sektöründe organik Klorür içeren tabaklama formülasyonlarında kullanılır.
  • Saç derisindeki seborik dermatik rahatsızlıklarının giderilmesi için Kükürt ile birlikte kullanılır. Bu ürünler krem ve şampuan formunda olabilir.
  • Kimya endüstrisinde Asetil Salisilik Asit üretiminde kullanılır. Asetil Salisilik Asit Farmasötik ilaç etken maddesidir. Bunun yanında Metil Salisilat gibi bileşiklerin üretiminde ana bileşendir.
  • Tarım sektöründe bitkilerin Abiyotik strese karşı dayanıklı olması için bazı tarım kimyasallarının imalatında ana bileşendir.
  • Reçine üretiminde ve Prevulkanizasyon inhibitörü üretiminde kullanılır.

Sağlığa Zararlı mıdır?

Yalnızca Uluslararası normlar ve ilgili kuruluşların belirlediği regülasyonlarda kullanılabilir. Uzun süre kullanımı cilt tahrişine neden olabilir. Büyük miktarda yutulması durumunda kusmaya neden olabilir. Gözlere temas etmesi durumunda tahriş ve ağrıya sebep olur.

Depolama Koşulları Nelerdir?

Doğrudan ışık görmeyen ve kuru alanlarda oda sıcaklığında depolanmalıdır. Bazik özelliklere sahip maddelerle aynı ortamda depolanmamalıdır.

Çözünürlüğü Nasıldır?

Salisilik Asit su içerisinde çözünmez. Saf Etil Alkol ve Aseton içerisinde çözünür.

Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Salisilik Asit fiyatları bu kimyasalın üretiminde kullanılan kimyasalların fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Fenol ve Sodyum Hidroksit fiyatları artarsa bu bileşik fiyat olarak yükselir.

Son zamanlarda kullanım alanlarının artması satış fiyatlarını artırmıştır. Lakin üretici sayısının artması ile bu fiyatlar dengelenmiştir.

Salisilik Asit distribütörü olan firmaların stoklarına bağlı olarak fiyatlar değişmektedir. Distribütör firmaların stokları azalır ise fiyat olarak artmaktadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR