Laktik Asit
Laktik Asit
Laktik Asit
Laktik Asit
Laktik Asit

Laktik Asit

Fiyat : $0.00(KDV Dahil)
TL Fiyat : ₺0,00(KDV Dahil)

Laktik Asit Nedir?

Genel Bilgi

Cas Numarası (Laktik Asit): 50-21-5

Molekül Formülü: C3H6O3

Molekül Ağırlığı: 90.08 g/mol

Yoğunluğu Nedir: 1.209 g/cm³

2-Hidroksi monokarboksilik asittir. Aynı zamanda 2-Hidroksipropiyonik Asit olarak da adlandırılmaktadır.

İlk olarak İsveçli Kimyager tarafından ekşi sütten elde edilmiştir. LA iki enantiyomerik forma sahiptir. Laktatın konjuge asididir. Örneğin Kalsiyum Laktat, Sodyum Laktat gibi türevleri.

E Kodu: E270 dir.

Hangi Kimyasallardan Üretilir?

Laktik Asit üretimini gerçekleştirmek için 2 yöntem vardır. Endüstriyel boyutta Fermantasyon yöntemi ve Sentetik yöntem ile üretimi gerçekleştirilir. Fermantasyon yönteminde karbonhidrat kaynağına ihtiyaç vardır. Bunlar, mısır şurupları, şeker pancarı suyu veya peynir altı suyu gibi kaynaklar kullanılabilir.

Kimyasal yöntem ile üretimde Akrilonitril üretimi yapılırken yan ürün olarak Laktonitril oluşur. Kullanılan maddeler Asetaldehit, Hidrojen Siyanür ve Sülfürik Asit olabilir.

Laktik Asit Nerelerde Kullanılır?

  • Gıda sektöründe içecek imalatında pH dengeleyici madde olarak kullanılır.
  • Kültürlü süt üretiminde gıda koruyucu asit olarak kullanılır.
  • Tekstil endüstrisinde yünlü kumaş veya ipliklerde baskı işlemlerinde mordan olarak kullanılır.
  • Kimya endüstrisinde Polilaktik Asit üretimi ve Polilaktit üretiminde polimerlerin oluşması için ihtiyaç duyulan monomer olarak kullanılır. Polilaktik Asitler (PLA) yeni nesil ambalaj malzemeleri ve giysilerin imalatında kullanılır.
  • Suda çözünmeyen boyaların çözücüsü olarak kullanılan bir maddedir.
  • Bira endüstrisinde şıraların asitleştiricisi olarak işlem görür.
  • Yün üretiminde mordanlama işleminde Kromat indirgeyici madde olarak kullanılır.
  • Yumuşak lehimlerin üretiminde akı maddesi olarak.
  • Kozmetik sektöründe peeling nemlendirici maddesi olarak kullanılır. Bununla birlikte cildin doğal nemlendirme maddesidir.
  • Kozmetik sektöründe cilt dokusunu iyileştirmek ve kırışıklıkların oluşumunu azaltmak için üretilen kozmetik ürünlerinin imalatında kullanılır.
  • Maden sektörde Hematit ve İlmenit minerallerinin flotasyonunda kullanılır.

Nasıl Depolanır?

Depolaması yapılırken doğrudan Güneş ışığı alan alanlarda depolama yapılmamalıdır. Yanıcı maddedir fakat kolay bir şekilde alev almaz. Metallerle temas etmesi durumunda yanıcı hidrojen gazı açığa çıkarabilir.

Sağlığa Zararlı mıdır?

Konsantre formu zararlıdır. Ancak toksik olmadığı kabul edilir. Cilt ve dokular için aşındırıcı ve tahriş edicidir. Göze temas etmesi durumunda aşındırıcıdır.

Çözünürlüğü Nasıldır?

Su içerisinde tamamen çözünür bir maddedir. Etil Alkol ve Dietil Eter içinde çözünmektedir. Organik çözücülerde iyi çözünen bir maddedir.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Laktik Asit fiyatları global trendlere doğrudan bağlıdır. Özellikle son dönemlerde doğada biyobozunur ürünlerin kullanımı artmıştır. Bu da biyobozunur materyallerin üretimi olan Polilaktik (PLA) talebini artırmıştır. Polilaktik Asit (PLA) üretiminde kullanılan madde olmasından dolayı Laktik asit’e piyasada talep artmış ve bir dengede kalmıştır.

Laktik Asit satış fiyatları bu kimyasalın distribütörü olan firmaların stoklarına doğrudan bağlıdır. Distribütör firmaların stokları azaldıkça LA fiyatları yükselecektir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR